Костянтинівська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

22.10.2021 14:22

Державна підтримка виробників гречки

6172a1bda06ba__гречка.jpg

Набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 03.09.2021 № 172 «Про затвердження Положення про комісію Мінагрополітики для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь та форм відповідних документів» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.09.2021 за №1262/36884).

Відповідно до пунктів 7, 8 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.2021 № 886, зазначеним наказом, зокрема, затверджені:

Положення про комісію Мінагрополітики для державної підтримки с/г товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь;

форма заявки на отримання державної підтримки с/г товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь;

форма акту про висів насіння;

форма акту про збір врожаю;

форма зведеної відомості отримувачів, які мають право на отримання державної підтримки с/г товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Потенційними отримувачами фінансової підтримки є сільгоспвиробники – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи-підприємці.

Не матимуть права на бюджетну субсидію сільгосптоваровиробники, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами, та/або які перебувають на стадії ліквідації;

які мають на 1 число місяця, в якому приймається рішення про включення до зведеної відомості отримувачів субсидії,

прострочену більш як шість місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС.

Поточного року бюджетна субсидія надаватиметься на безповоротній основі в межах бюджетних призначень у розрахунку на один гектар оброблюваних угідь, на яких вирощувалась гречка, у розмірі до 5000 грн на один гектар, але не більше ніж на 300 га оброблюваних угідь одним отримувачем.

Заявки та документи на отримання фінансової підтримки приймаються обласною комісією до 15 листопада за адресою: м. Миколаїв, вул. Спаська, 1, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.