Костянтинівська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

21.05.2021 11:59

Повідомна реєстрація колективних договорів

60a779195682b__договір-2.png

      Відповідно до статті 9 Закону України «Про колективні договори і угоди»,  колективні договори та угоди підлягають повідомній реєстрації  місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.
     Згідно з частиною 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських рад  належать делеговані повноваження, зокрема, повідомна реєстрація в установленому порядку колективних договорів і територіальних угод відповідного рівня.
     Проведення повідомної реєстрації колективних угод і договорів регулює Порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 №115.
     Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до Постанови. № 115, якими передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації договорів (угод).
     Сторони колективних договорів мають право подати на повідомну реєстрацію лише один примірник документа в паперовій формі (раніше - три) або надіслати його до органу реєстрації в електронному вигляді.
     Повідомну реєстрацію мають провести за 14 робочих днів. При цьому, орган реєстрації не може відмовити у повідомній реєстрації колективного договору, повернути його на доопрацювання, вимагати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.
     Реєструючий орган має вести на своєму веб-сайті реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них та оновлювати його щомісяця.
     На сайті також мають оприлюднити текст договорів, та в разі недоліків надати рекомендації щодо узгодження колективного договору з вимогами законодавства.
     З огляду на вищевикладене, виконавчий комітет Костянтинівської сільської ради пропонує керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності переглянути діючі колективні договори, з врахуванням змін трудового законодавства, за відсутності на підприємствах колективних договорів укласти нові та зареєструвати їх у виконавчому комітеті сільської ради.
     Уповноваженою особою з повідомної реєстрації колективних договорів у  Костянтинівській сільській раді призначено начальника відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та агропромислового розвитку  апарату виконавчого комітету Світлану Валеріївну БОЙЧУК. Подати на повідомну реєстрацію колективний договір, зміни чи/або доповнення до нього можна на електронну адресу сільської ради  kostyantinivska@gmail.com  або особисто до приміщення за адресою:  вул. Гагаріна 29а, с. Костянтинівка, Миколаївського  району, Миколаївської області. Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди (договору) до виконкому сільської ради.
    Текст колективного договору, змін і доповнень до нього буде оприлюднено, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами,  за їх рішенням, на офіційному сайті Костянтинівської сільської ради.
    Методична та  консультативна  допомога здійснюється відділом економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та агропромислового розвитку  апарату виконавчого комітету Костянтинівської сільської ради за адресою: с. Костянтинівка , вул. Гагаріна 29а.