Костянтинівська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

01.07.2021 08:21

До уваги землекористувачів, орендарів, власників земельних ділянок та власників нерухомості, що перевищує норму, розташованих в межах Костянтинівської сільської ради!

60dd5283a6645__орендна-плата.jpg

Повідомляємо про обов’язковість сплати земельного податку та орендної плати за землю, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та самооподаткування.
З питань отримання податкових повідомлень рішень та сплати податків звертатись до відповідних старостатів.
Одночасно повідомляємо: при зміні власника земельної ділянки, нерухомого майна або набутті права на такі об’єкти необхідно звернутись до відповідних старостатів для надання інформації, при собі мати наявні правовстановлюючі документи (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, державний акт, договір купівлі-продажу, свідоцтво про право на спадщину і т.д.), ідентифікаційний код та паспорт власника.

При нарахуванні плати за землю окремим категоріям громадян надаються пільги в межах граничних норм, зокрема:

- пенсіонерам за віком;
- особам з інвалідністю першої і другої груп;
- особам, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
- ветеранам війни та особи на яких поширюється ЗУ «Про статус ветеранів війни…» (АТО, ООС);
- фізособам, які постраждали від Чоронобильської катастрофи.

 Пільга за земельні ділянки для ведення товарного с/г виробництва надається тільки за умови передачі її в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.
 Громадянам, які відносяться до вказаних категорій та мають інші пільги, встановлені законодавством, необхідно надати до сільської ради (до відповідних старостатів)  копії відповідних посвідчень, договорів оренди (витягів з реєстру).

Провести оплату необхідно до 15.08.2021 р.!!!!