Костянтинівська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

05.10.2023 14:51

До уваги операторів ринку харчових продуктів

6521464f67db8__0609201702.jpg

Миколаївське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Миколаївського району, а також операторів ринку, які нещодавно перевели свій бізнес із інших регіонів України, зареєструвати потужності у формі надання заяв про державну реєстрацію потужностей оператора ринку та внести зміни до відомостей Державного реєстру потужностей операторів ринку, або надати інформацію про припинення використання потужностей.

         Нагадаємо, що не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності оператор ринку зобов’язаний подати (надіслати) до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності, та зобов’язаний протягом 10 робочих днів повідомляти територіальний орган компетентного органу про зміни у своїй діяльності, що зумовлюють необхідність внесення змін до відомостей державного реєстру потужностей операторів ринку, а також про припинення використання потужності.

         Згідно ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Мінагрополітики та продовольства України № 39 від 10.02.2016 р. «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» в державі створено реєстр операторів ринку харчових продуктів.

         Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність, що є в управлінні оператора ринку, та які використовуються на будь якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів,в тому числі транспортний засіб,що використовується як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам.

         Подати заяву до Миколаївського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області для державної реєстрації потужності оператор ринку необхідно:

– через Центр надання адміністративних послуг, перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади регламентовано Розпорядженням КМУ від 16 травня 2014 р. № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних по слуг» зі змінами, які внесені згідно з Розпорядженням КМУ № 969-р від 18.08.2021 та частини сьомої статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги»;

         Звертаємо Вашу увагу, що наказом Міністерства економіки України від 21 січня 2022 року N 142-22 затверджені «Зміни до Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» та форма заяви про державну реєстрацію потужності.

         Відповідно до затвердженої форми обов’язковим є надання інформації: найменування або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) оператора ринку; кодзгідно з ЄДРПОУ; місцезнаходження юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців; реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта; місце проживання оператора ринку; назва потужності та адреса розташування потужності; вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (крім фізичних осіб); та детальний опис потужності.

         Опис потужності включає види діяльності, що планується здійснювати з використанням потужності та перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати.

         Також підписом під заявою оператор ринку підтверджує, що потужність не використовуватиметься для виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження, що потребують отримання експлуатаційного дозволу.